Vernieuwen gevelisolatie

Type opdrachtgever:    VvE Beheerder
Grootte project:            Gevel
Uitvoeringsperiode:      –

Lekkage & scheurvorming

De kopgevel vertoont op veel plaatsen horizontale en verticale scheuren. Bij een kernboring is gebleken dat er water achter de isolatieplaat zit. Dit verklaart ook de lekkages die er zijn. De aansluitdetails zijn onzorgvuldig waterdicht gemaakt.
Wij hadden op 3 plaatsen kernboringen verricht door een gat tot op de ondergrond te boren. Door de stuk laag eraf te hebben gehaald was duidelijk te zien dat deze helemaal verzadigd met water was. Langs de onderkant van de gevel liep het water tussen de EPS plaat en de stuc laag door.

Op enkel plaatsen zijn in een eerder stadium reparatieplekken met kit hersteld. Door de scheurvorming op hogere gelegen verdiepingen is de gevel helemaal verzadigd met water en was dit met plaatselijke reparaties geen oplossing zijn. De scheurvorming was afkomstig van de matige afwerking/montage van de oude isolatieplaatsen. Het onzorgvuldig opvullen van de naden tussen de isolatieplaten onderling. Zo zijn eerst de bouwkundige aansluitingen waterdicht gemaakt te worden. Waterslagen en kopschotjes waterdicht afwerken. Hierna is de complete gevel verwijdert en opnieuw voorzien van een geïsoleerd gevelsysteem.

Bekijk meer gerelateerde projecten